R&D application engineer

Als R&D application engineer kom je terecht in een ervaren team engineers (14 medewerkers) waar elk zijn/haar productgroep behartigt. In deze functie draag je bij aan de doelstelling van Skylux om onze producten autonoom te laten werken. Door Internet Of Things (IOT) (via elektronica, software, bluetooth …) toe te voegen aan onze producten, willen we deze ‘slim’ maken. Jij bent hierin de pionier voor het coördineren, opvolgen en uitvoeren van deze projecten. In deze functie werk je aan producten (lichtkoepels, platte en schuine dakvensters, outdoor systemen, lichtstraten, warmteafvoersystemen ...) over de verschillende productgroepen heen. In functie van de goede uitvoering van de verschillende projecten wordt een nauwe samenwerking met het team verwacht. Jouw takenpakket bestaat concreet uit het ontwikkelen, testen en implementeren van nieuwe applicaties. Hiervoor werk je nauw samen met applicatie developers. Je bouwt ook verder op reeds bestaande applicaties. Je staat in voor de implementatie van nieuwe technologieën in de systemen van Skylux en zorgt dat deze klaar zijn voor productie. Verder neem je jouw verantwoordelijkheid in de opmaak van (technische) documentatie. Gezien jouw rol binnen deze technologieën, sta je ook in voor de opleiding en het informeren van jouw collega's (sales, R&D, back office ...).

Wat heeft deze job jou te bieden?

Je krijgt een grondige opleidingsperiode on the job waarbij je de operationele werking van het team leert kennen, alsook de verschillende producten. In een open bedrijfscultuur met gedreven collega’s en korte communicatielijnen krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Naast een marktconforme verloning en een contract van onbepaalde duur ontvang je bijkomende extralegale voordelen zoals: 
- Maaltijdcheques: € 8/dag 
- Groepsverzekering 
- Een systeem van glijtijden (39u/week)
- 6 ADV-dagen
- Fruit op maandag 
- Gebruik fitness voor € 7/maand 
- Cafetariaplan waarin je extra voordelen kan kiezen: wagen, fiets, laptop, tablet, smartphone, pensioensparen en/of extra verlofdagen
- Mogelijkheid om relevante opleidingen te volgen in functie van verdere ontplooiing 
 

Wie zoeken we?

In deze functie zijn we op zoek naar een kandidaat met een master diploma: Burgerlijk/Industrieel Ingenieur, Elektronica, Computer Science … We verwachten enkele jaren ervaring in een soortgelijke opdracht of functie waarin je aan IOT-projecten hebt meegewerkt. Kennis van C, C++, Python, FPGA, Arduino en Navigate zijn hierbij vanzelfsprekend. Als digital native kan je vlot overweg met verschillende (online) toepassingen (o.a. MS Office, PLM-Windchill, PIM …), aangezien deze afdeling volledig paperless werkt. 

Als analytische problem solver bezit je een gezonde dosis nieuwsgierigheid en leergierigheid. Je kan vlot communiceren in het Nederlands en Engels, en kan je ook voldoende uitdrukken in het Frans. In deze functie werk je zelfstandig aan projecten, maar werk je als teamplayer ook samen met verschillende stakeholders. 
 

Ben je overtuigd? Of wens je meer informatie over deze vacature? Contacteer ons!

Jusqu'à 1000 caractères
Jusqu'à 1000 caractères