Energie besparen met een terrasoverkapping

Energie besparen? Dat kan ook met een terrasoverkapping!
Met de torenhoge energieprijzen denk je vast aan alternatieven om minder energie te verbruiken. Bij Skylux bieden we verschillende mogelijkheden om op lange termijn te besparen op je energiefactuur. Eén van onze meest effectieve oplossingen zijn onze terrasoverkappingen. Een terrasoverkapping zorgt voor extra isolatie waardoor je zowel in de winter als in de zomer automatisch minder energie verbruikt.

Bespaar op je energiefactuur in de winter

In de winter kan je energie besparen dankzij een tuinoverkapping. Sluit deze met glasschuifwanden want zo kan de warmte een stuk minder snel naar buiten en hoef je minder snel de chauffage aan te leggen. 

“Met een overkapping zorg je ervoor dat het verschil tussen de buitentemperatuur en de binnentemperatuur kleiner is dan bij een woning zonder overkapping. 
Dit energiebesparende effect werkt dag en nacht, zelfs zonder daglicht."

Hou de warmte buiten in de zomer

In de zomer schijnt de zon constant op je huis met als gevolg dat het binnen snel warm kan worden. Met een terrasoverkapping wordt de warmte tegengehouden aangezien de zon niet rechtstreeks op de ramen van je woning schijnt. Bovendien zorgen zonwerende screens voor een extra verkoelend effect. Hierdoor hoeft ook je airco minder hard aan in je woning waardoor je aardig wat energie bespaart.