Handleiding:
Deel je Skylux toestel met meerdere apps

In onze moderne wereld is het makkelijk om apparaten met elkaar te verbinden. Met het Skylux toestel kan je dit ook! Je kan je Skylux eenvoudig koppelen met bekende apps zoals Google Home, Apple Homekit en Samsung SmartThings. Of je nu verschillende apps wilt proberen of meer mogelijkheden zoekt voor je slimme huis, deze handleiding helpt je op weg. Binnen de kortste keren bedien je je Skylux vanuit verschillende apps!

Voordat je begint:

01. Huidig Ecosysteem:

Zorg ervoor dat je weet in welk ecosysteem (app) je Skylux toestel momenteel is gekoppeld. Dit is het startpunt voor het deelproces. Is uw Skylux toestel nog niet verbonden? Lees dan onze eenvoudige gids voor het verbinden van uw Skylux Matter Apparaat | Draadloze Bediening Stap-voor-Stap.

Bijvoorbeeld: indien je je apparaat al bedient vanuit Google Home, maar je dit ook graag zou doen vanuit AppleHomekit. Volg dan hieronder de instructies voor Google Home. Zo kan je vanuit deze app een QR-code genereren waarmee je in AppleHomekit jouw apparaat kan toevoegen.​

02. Een Commissioningcode:

In je huidige app kun je een speciale code, de commissioningcode, aanmaken. Met deze code kun je jouw Skylux toestel verbinden met een nieuwe app.

Dit zijn de basiselementen die je nodig hebt om je Skylux toestel te delen met een ander ecosysteem.

Volg onderstaande stappen in de handleiding zorgvuldig om het proces soepel te laten verlopen.

03. Een Thread border router compatibel met jouw nieuwe app​

Een 'Thread border router', zoals de Google Nest Hub of Apple HomePod mini, maakt verbinding mogelijk tussen uw Skylux-apparaat en uw WiFi- of ethernetnetwerk. Dit stelt u in staat om uw apparaat te bedienen via uw smartphone of tablet.

Mogelijk hebt u al een Border Router of Matter-compatibele apparaten in huis die kunnen fungeren als een Border Router. Dit kan u tijd en geld besparen. Kijk eens naar de volgende apparaten die u mogelijk al bezit:

 • Samsung SmartThing (werkt met Android en iOS)
 • Nest Hub (2nd gen) en Nest Hub Max
 • Nest Wifi Pro
 • Apple TV 4K (3rd gen, 128 GB en 2nd gen)
 • HomePod (2nd gen) en HomePod mini
 • SmartThings Hub v3 en SmartThings Station

Houd er rekening mee dat de Amazon Echo (4th-gen) momenteel nog niet compatibel is met de Skylux-producten.

Dus voordat u een nieuwe Border Router aanschaft, kijk eens rond in uw huis. U hebt misschien al alles wat u nodig hebt om uw Skylux-apparaat te bedienen en te genieten van een smart home-ervaring!

Instructies: Apple Home, Google Home & Samsung Smart Things


Begin altijd bij de app waar je Skylux toestel al mee verbonden is.
Apple Home

Deel je Skylux toestel vanuit Apple Home

Apple Home staat bekend om zijn gebruiksgemak. Als je jouw Skylux toestel al aan Apple Home hebt toegevoegd, volg deze eenvoudige stappen om het ook met andere apps te delen.

 1. Ga naar het beginscherm en tik kort op het icoon van het toestel dat je wilt delen.
 2. Tik rechts onderin op het tandwieltje.
 3. Kies voor ‘Schakel koppelingsmodus in’.
 4. Kopieer deze code (indien je nieuwe app op dezelfde telefoon staat) of laat dit scherm openstaan (indien je nieuwe app op een andere smartphone staat)….​ en voeg deze toe in je nieuwe app. Let op: Doe dit binnen 15 minuten!
 5. Volg hier de verdere stappen.

(Kies hierbij voor de instructies van de app waarin je jouw apparaat wil toevoegen)​

Opgelet, kies er in je nieuwe app voor om je toestel toe te voegenzonder de QR-code. In Google Home kan dit bijvoorbeeld door teklikken op ‘instellen zonder QR-code.’​

Google Home

Deel je Skylux toestel vanuit Google Home

Google Home integreert naadloos met een reeks apparaten. Als je jouw Skylux toestel al met Google Home gebruikt, gebruik dan de volgende stappen om het met andere apps te delen.

 1. Houd het toestelicoon ingedrukt.
 2. Tik rechtsboven op het tandwieltje.
 3. Ga naar 'Gekoppelde Matter-apps en-services'.
 4. Tik op ‘Apps en services koppelen’.
 5. Kies hoe je wilt delen:
 • Tik op jouw nieuwe app als je die ziet.
 • Gebruik de 'koppelingscode' of scan de QR-code en volg de stappen in de nieuwe app.

6. Volg hier de verdere stappen.

Samsung Smartthings

Deel je Skylux toestel vanuit Samsung SmartThings

Samsung SmartThings staat centraal in de Samsung smart home ervaring. Als je jouw Skylux toestel al in SmartThings gebruikt, volg deze instructies om het met andere apps te delen.

 1. Ga naar 'Apparaten' en tik kort op het toestelicoon.
 2. Tik rechtsboven op de drie puntjes.
 3. Kies voor ‘Delen met andere services’.
 4. Kies hoe je wilt delen:
 • Tik op jouw nieuwe app als je die ziet.
 • Kopieer de 11-cijferige code of scan de QR-code, en volg de stappen in de nieuwe app.

5. Volg hier de verdere stappen.

Bedankt voor het bezoeken van onze handleidingen- en probleemoplossingspagina voor het Skylux toestel. We hopen dat de informatie en stappen die we hebben gedeeld, nuttig voor je waren en je hebben geholpen je toestel optimaal te gebruiken. Herinner jezelf eraan dat technologie er is om ons leven gemakkelijker te maken, en met de juiste instructies en een beetje geduld, kun je de volledige capaciteit van je Skylux toestel benutten. Mocht je verdere vragen of zorgen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons ondersteuningsteam. Jouw tevredenheid en comfort staan bij ons voorop. Geniet van je Skylux ervaring!