afmeting dakkoepel bepalen afmeting dakkoepel bepalen

Maak uw Skylux bedienbaar via smartphone
met deze eenvoudige stappen

Ontdek hieronder de Skylux matter sturing, deze is voorzien van de nieuwste​ technologie die een naadloze verbinding tussen slimme apparaten mogelijk maakt. Met Matter en Skylux beheert u uw daglicht producten moeiteloos via uw favoriete home apps, zoals Google Home en Apple Homekit. Deze gids helpt u stap voor stap uw Skylux-apparaat te verbinden voor een vlekkeloze smart home-ervaring. Laat Skylux en Matter uw huis slimmer maken!

Benodigdheden

01. Een Skylux matter-compatibel apparaat

Hebt u een Skylux matter-compatibel apparaat aangekocht? (Bijvoorbeeld een iWindow2 platdakvenster in opengaande uitvoering) Dan bent u op de juiste pagina! Matter zorgt voor een eenvoudige en betrouwbare verbinding tussen slimme apparaten van alle merken. Hierdoor kunnen deze naadloos met elkaar samenwerken binnen één netwerk.

02. Een Thread border router

Een 'Thread border router', zoals de Google Nest Hub of Apple HomePod mini, maakt verbinding mogelijk tussen uw Skylux-apparaat en uw WiFi- of ethernetnetwerk. Dit stelt u in staat om uw apparaat te bedienen via uw smartphone of tablet.

Mogelijk hebt u al een Border Router of Matter-compatibele apparaten in huis die kunnen fungeren als een Border Router. Dit kan u tijd en geld besparen. Kijk eens naar de volgende apparaten die u mogelijk al bezit:

Houd er rekening mee dat de Amazon Echo (4th-gen) momenteel nog niet compatibel is met de Skylux-producten en dat Samsung SmartThings enkel kan gebruikt worden voor elektrische screens.

Dus voordat u een nieuwe Border Router aanschaft, kijk eens rond in uw huis. U hebt misschien al alles wat u nodig hebt om uw Skylux-apparaat te bedienen en te genieten van een smart home-ervaring!

03. Een smartphone of tablet (Android of iOS)

Instructies: Stap voor Stap

Stap 1:
Stap 1:

Kies een App voor het bedienen van uw slimme apparaten

Het eerste dat u moet doen, is beslissen welke app u wilt gebruiken om uw slimme apparaten te bedienen. Deze app hangt af van de apparaten die u al in huis hebt en de functies die u wilt gebruiken.

Bijvoorbeeld:

 • Als u al een Google Nest Hub thuis hebt, kunt u kiezen voor de Google Home-app op uw Android-smartphone of -tablet.
 • Als u een Apple HomePod hebt, dan is de Apple HomeKit-app de beste keuze voor uw iOS-smartphone of -tablet.

Het belangrijkste is om een app te kiezen die goed samengaat met de apparaten die u al in huis hebt.

Stap 2:
Stap 2:

Download de juiste App

Nu u hebt gekozen welke app u wilt gebruiken om uw slimme apparaten te bedienen, is de volgende stap het installeren van deze app op uw smartphone of tablet.

Bijvoorbeeld:

 • Als u hebt gekozen voor Google Home, ga dan naar de Google Play Store (voor Android) of de App Store (voor iOS), zoek naar 'Google Home', en klik op 'Installeren'.
 • Als uw keuze Apple HomeKit was, dan moet de app al geïnstalleerd zijn op uw iOS-apparaat. Zo niet, dan kunt u deze vinden en installeren via de App Store.

Stap 3:
Stap 3:

Voeg uw border router toe

Als u een slim apparaat zoals Google Nest Hub of Apple HomePod thuis heeft, fungeren deze ook als uw 'border router'. Ze verbinden uw Skylux-apparaat met uw WiFi- of ethernetnetwerk, waardoor u het kunt bedienen via een app op uw smartphone of tablet.

Indien u al gebruik maakt van een border router in uw huis, dan mag u deze stap overslaan.

Koppelen met uw App:

 1. Open de app die u heeft gekozen op uw smartphone of tablet.
 2. Zoek naar de optie 'apparaat toevoegen' of 'nieuw apparaat instellen', meestal te vinden in het hoofdmenu of de instellingen.
 3. Volg de instructies van de fabrikant om uw border router (uw slimme apparaat) te koppelen. Dit kan het scannen van een QR-code of het invoeren van een unieke code omvatten.

Door deze stappen te volgen, koppelt u uw border router aan uw app en kunt u uw Skylux-apparaat eenvoudig bedienen.

Ga op ontdekking in uw eigen huis!

Mogelijk hebt u al een Border Router of Matter-compatibele apparaten in huis die kunnen fungeren als een Border Router.

Nu is het tijd om uw Skylux-apparaat klaar te maken voor verbinding met de app op uw smartphone of tablet. Dit heet het starten van de 'verbindingsmodus' en kan op twee manieren worden gedaan:

Stap4:
Stap 4 > Optie 1: Met de afstandsbediening

Activeer de Verbindingsmodus met de afstandsbediening

 1. Zoek de knop met het tandwiel (⚙️) symbool op uw Skylux-afstandsbediening en houd deze ingedrukt.
 2. Houd ingedrukt tot u eerst twee (🎵 🎵) en dan drie bieptonen hoort (🎵 🎵 🎵 ) of de groene LED op de keypad op uw apparaat driemaal knippert en laat de knop dan los.
 3. U zult zien dat de blauwe LED op de Keypad begint te knipperen, wat betekent dat de verbindingsmodus is geactiveerd.

Stap 4 > Optie 2: Met de Keypad

Activeer de verbindingsmodus met de keypad op uw Skylux-apparaat

 1. Houd de knop gemarkeerd met een 'P' op de Keypad ingedrukt.
 2. Houd ingedrukt tot u eerst twee (🎵 🎵) en dan drie bieptonen hoort (🎵 🎵 🎵 )  of de groene LED op de keypad drie maal knippert en laat de knop dan los.
 3. U zult zien dat de blauwe LED op de Keypad begint te knipperen, wat betekent dat de verbindingsmodus is geactiveerd.

Na het activeren van de verbindingsmodus heeft u 10 minuten om het Skylux product aan uw gekozen app toe te voegen (stap 5). Als u dit niet binnen deze tijd doet, wordt de verbindingsmodus gedeactiveerd. De blauwe LED op de keypad zal dan ook niet meer zichtbaar zijn​. Geen zorgen als de tijd verstrijkt voordat u klaar bent, u kunt de verbindingsmodus opnieuw activeren. Het belangrijkste is om dit binnen de 10 minuten te doen zodat u uw apparaat volledig kunt gebruiken.

Stap 5:
Stap 5: Het scannen van de Matter QR-code

Voeg uw Skylux-apparaat toe aan uw App

 • Nu moet u uw Skylux-apparaat toevoegen aan de app die u hebt geïnstalleerd.

 • Hieronder kan u de stappen voor uw gekozen app terugvinden (Google Home, Apple Homekit)

 • De Matter QR-code die u zal moeten scannen is terug te vinden op de installatiehandleiding of de achterkant van de afstandsbediening​.

Opgelet: Indien u de instructies volgt voor het delen van uw toestel in meerdere apps, dient u de QR-code/cijfercode die u genereerde in uw app te scannen/kopiëren in uw nieuwe app. 

Google Home
Apple Homekit

Gefeliciteerd! U heeft nu uw Skylux-apparaat succesvol toegevoegd aan uw gekozen app en kunt het bedienen met uw smartphone of tablet. Het proces voor andere apps zal vergelijkbaar zijn.

Wat te doen bij problemen met je Skylux toestel


Als je problemen ondervindt met je Skylux toestel, kan de volgende gids je helpen om de meest voorkomende problemen te identificeren en op te lossen.
02. App werkt niet
03. Problemen met zowel afstandsbediening als app:
Problemen met de initiële setup (commissioning)

FAQ - Veelgestelde vragen

Hoe ontkoppel ik mijn apparaat van de app?
Help, ik ben mijn Matter QR-code kwijt! Wat nu?
Wat zijn de belangrijkste verschillen in functionaliteiten tussen verschillende smart home apps en hoe worden deze informatie en updates beheerd?

-

Ik heb problemen met het installatieproces, wat kan ik doen?
Wat is Matter?
Kan ik meerdere Skylux-apparaten op één Thread Border Router aansluiten?
Wat is een Border Router en waarom heb ik er één nodig?
Welke app heb ik nodig om mijn slimme apparaten te bedienen?
Werkt mijn Skylux-apparaat met alle versies van de Google Home, Apple HomeKit, Samsung SmartThings en Amazon Alexa apps?
Wat als mijn Thread Border Router niet in de lijst van compatibele apparaten staat?