Breng het licht binnen - Ontdek de missie van ons familiebedrijf

"Als zaakvoerder van Skylux ben ik trots op onze Belgische roots en onze toewijding aan het brengen van natuurlijk daglicht in de levens van mensen. We streven er elke dag naar om hoogwaardige producten te leveren en onze klanten te ontzorgen van hun daglichtvragen. We hopen dat u net zo enthousiast bent als wij over de kracht van natuurlijk licht en ons assortiment van producten die het in uw huis of bedrijf brengen."

Jean Glorieux

1954
Timeline Skylux - begin
Oorsprong van Skylux

Het begin van een familiebedrijf in Kuurne

In 1954 start grootvader Albert Glorieux een glas- en spiegelgroothandel in Kuurne. Met zijn neus voor zaken ziet hij het potentieel van kunststof. In 1961 produceert hij de eerste golfplaten onder de naam Glovo Plastiek. Tien jaar later introduceert Skylux de eerste lichtkoepels en begint zo aan een nieuwe fase.

1971
Timeline Skylux 1971
Uitbreiding van het gamma

Skylux produceert de eerste lichtkoepels

Na de introductie van de eerste lichtkoepels, neemt zoon Rik Glorieux het roer over. Hij bouwt verder aan het familiebedrijf en breidt het gamma uit met nieuwe producten en innovatieve oplossingen. Skylux groeit uit tot een belangrijke speler op de markt van daglichtsystemen.

2014
Timeline Skylux 2014
Derde generatie neemt het over

Jean Glorieux zet het succesverhaal verder

In 2014 neemt de derde generatie, Jean Glorieux, het roer over van Skylux. Het bedrijf is intussen uitgegroeid tot een internationale speler met een sterke reputatie in de markt van daglichtsystemen. Met zijn ervaring en visie zet Jean het succesverhaal van Skylux verder en blijft hij zich inzetten voor innovatie en kwaliteit.

2020
Timeline Skylux 2020
Digitalisering en online verkoop

2020 markeert een keerpunt in de manier waarop we zakendoen

Door de pandemie is er een versnelling gekomen in de digitalisering en het online kopen van producten. Ook Skylux heeft dit erkend en heeft vol ingezet op digitalisering en online verkoop. Zo kunnen klanten nu snel en gemakkelijk hun lichtkoepels, platdakramen en toebehoren bestellen via de online shop. De focus op digitale transformatie heeft Skylux nog beter gepositioneerd als marktleider en is een belangrijke stap in het verder uitbreiden van hun klantenbestand.

Kwaliteit en Service: De drijvende kracht achter onze Directieleden

Jean Glorieux zaakvoerder Skylux

Jean Glorieux

Zaakvoerder
Dimitri De Bue CFO Skylux

Dimitri De Bue

CFO: Finance, aankoop, IT & HR
Frederiek Baetslé COO Skylux

Frederiek Baetslé

COO: Operations
Veronique Mattheeuws CSO

Veronique Mattheeuws

CSO: Sales & Marketing

Bij Skylux geloven we dat we altijd kunnen blijven verbeteren, op alle vlakken. Dat is waarom we blijven streven naar betere oplossingen, diensten en producten voor onze klanten. Respect, passie en creativiteit zijn waarden die we hoog in het vaandel dragen en die we uitdragen naar al onze partners en medewerkers. Zo creëren we een werkomgeving waarin iedereen zich gewaardeerd en geïnspireerd voelt om het beste van zichzelf te geven en te blijven groeien als individu en als team.

Inclusief ondernemen

Bij Skylux geloven we dat iedereen het recht heeft op een duurzame job. Daarom zetten we in op diversiteit en staan onze vacatures open voor iedereen. We sponsoren ook de organisatie ‘Littekens’, die jongeren tussen 17 en 25 jaar ondersteunt die figuurlijke littekens dragen.

Gezond, duurzaam en ecologisch

Bij Skylux kiezen we bewust voor een missie die rekening houdt met de lange termijn gezondheid van de planeet en alle levende wezens erop. Dit vertaalt zich naar gezondheid en veiligheid van medewerkers, partners en klanten, duurzaam ondernemerschap en ecologisch bewustzijn. Zo hebben we verschillende duurzame projecten lopen, zoals de 100% switch naar elektrische bedrijfswagens en het plaatsen van zonnepanelen op onze bedrijfsgebouwen.

Groene industriezone

Samen met Bolwerk werkt Skylux aan een groene industriezone. In de eerste fase adopteren we bijenkorven en schenken we de zelfgemaakte honing aan onze klanten. In de tweede fase zal er op onze site een bloemenweide komen waarbij niet alleen bijen van kunnen profiteren, maar ook onze werknemers een plaats hebben om te ontspannen en elkaar te ontmoeten.

De voordelen van daglicht in huis

Daglicht is van onschatbare waarde voor onze gezondheid. Het zorgt ervoor dat we ons goed voelen en vermoeidheid vermijden. Kunstlicht kan ons bioritme ontregelen, wat kan leiden tot gemoedsschommelingen. Door te zorgen voor voldoende daglicht in huis, verlaag je niet alleen je energiefactuur, maar draag je ook bij aan het milieu.