DE 1.001 VOORDELEN VAN DAGLICHT

DAGLICHT GEEFT ONS EEN POSITIEF GEVOEL
Daglicht is een geschenk uit de hemel. Het zorgt ervoor dat we ons goed voelen. Wist je dat kunstlicht ons bioritme ontregelt, met gemoedsschommelingen als gevolg? Daarom is natuurlijk licht een zegen voor ons natuurlijk ritme. Zorgen voor voldoende daglicht - via een lichtkoepel - is dus essentieel om de dag evenwichtig door te komen en vermoeidheid te vermijden.



DAGLICHT GEEFT ONS ZOWEL ENERGIE ALS RUST
Daglicht komt in verschillende kleuren en intensiteiten. De opkomende zon stimuleert bijvoorbeeld de aanmaak van cortisol, een hormoon dat ons actiever maakt en onze concentratie verscherpt. Naarmate de dag vordert, wordt het natuurlijk licht minder intens. Dan begin ons lichaam melatonine te produceren. Dit hormoon maakt ons rustig en bereidt ons voor op de nacht. Met een lichtkoepel profiteer je dus van alle soorten licht.



DAGLICHT IS HELEMAAL GRATIS
Gratis daglicht komt niet uit het stopcontact. Met een lichtkoepel verlaag je drastisch de behoefte aan kunstlicht in je woning. Dat is niet alleen goed voor het milieu, je verlicht er ook fors je energiefactuur mee.



DAGLICHT IS VEILIGER
Of je nu op kantoor, in een werkplaats of thuis werkt: onder het natuurlijk licht van een koepel ga je een stuk veiliger aan de slag. Dat komt omdat licht van bovenaf drie keer zo sterk is als licht dat verticaal binnenvalt. Door te zorgen dat er binnen nergens donkere hoekjes zijn, kan je veel ongelukjes voorkomen.

RELATED ARTICLES