Mijn Verbouwpremie en Mijn VerbouwLening

Bespaar dankzij Mijn VerbouwLening en Mijn Verbouwpremie
Wie renovatie zegt, zegt ook vaak hoge bedragen. Gelukkig zijn er twee hulpmiddelen die u de kosten van bepaalde renovaties helpen beperken. Bent u van plan om binnenkort te renoveren? Lees dan aandachtig hoe u aan de hand van Mijn VerbouwLening en Mijn Verbouwpremie kan besparen bij uw renovaties.

Bespaar op uw energiefactuur

Via een slecht geïsoleerd dak gaat tot wel 30% van de warmte verloren. Een goede dakisolatie is dus cruciaal. Met dakisolatie zorgt u ervoor dat uw woning minder energie nodig heeft om te verwarmen. Zo geniet u van meer comfort en bespaart u op uw energierekening. 

Bent u van plan om uw dak te renoveren? Dan is het ook de ideale gelegenheid om een dakvenster te plaatsen. Een dakvenster brengt natuurlijk daglicht in uw woning waardoor u minder gebruik maakt van kunstlicht. Het binnenbrengen van natuurlijk daglicht zorgt niet alleen voor een gezonde en positieve mindset, maar ook voor een lagere energiefactuur. 

Welke premie kunt u aanvragen?

Bereken via de simulator welke premies u kunt aanvragen en op welk premiebedrag u recht hebt. 
BEREKEN

Mijn VerbouwPremie

Mijn VerbouwPremie is een premie die elke eigenaar van een bestaande woning, appartementsgebouw of een niet-woongebouw (bedrijfspand of kantoorgebouw) kan aanvragen voor investeringen in energie-efficiëntie en woningkwaliteit. Onder deze investeringen denken we vooral aan dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, elektriciteit, sanitair, ramen en deuren.

Mijn VerbouwLening

Naast het aanvragen van Mijn VerbouwPremie kunt u ook beroep doen op Mijn VerbouwLening. Dit principe houdt in dat u vanaf 1 september 2022 renteloos tot 60.000 euro kunt lenen. Dankzij deze lening kunt u al uw renovaties financieren die de focus leggen op zowel woningkwaliteit als energie-efficiëntie.